» / Головна / Зірки / Ярослав Бойко - герой жіночих снів
Зірки
Ярослав Бойко
 

Ярослав Бойко - герой жіночих снів

2013-11-09 13:32:05

 

Ярослав Миколайович Бойко народився 14 травня 1970г. у Києві. У юності він навіть не думав про кар'єру актора. Він виріс в сім'ї військових, з дитинства мріяв про Суворовське училище. Коли не поступив - це була справжня трагедія...

Відслуживши в армії, на Румунській межі, він зрозумів, що казарма, статутні стосунки - це зовсім не те, чого йому б хотілося... У армії, потрапивши із застудою в лазарет, Ярослав "знічев'я" почав читати і незабаром став справжнім "книгоманом". Поки його приятелі вирушали в звільнення або до блиску начищали ремені, Ярослав штудіював класику. У той час він вже марив театром. Проте подібна мрія здавалася недосяжною - в школі він велику частину часу ганяв м'яч у дворі, з усіх предметів знав "на відмінно" тільки фізкультуру, математику і географію. "Не читав нічого взагалі! - розповідає Ярослав, - в радянській школі завжди був такий підхід до учнів, що якщо з першого класу на п'ять, значить, і надалі буде чотири і п'ять, а якщо трійки - те тільки трійки. Навіть якщо я все вивчу, вище, ніж чотири з мінусом все одно не поставлять, я це знав".

Повернувшись з армії, Ярослав, за його словами, із-за ліні, поступив... у механико-металлургический технікум на спеціальність технік-технолог порошкової металургії. Не хотілося йти в 9 і 10 класів, та і учбовий заклад знаходився поряд з будинком. Тільки на третьому курсі, коли почалася практика, Ярослав усвідомив, що його чекає, і кинув навчання. У Київський театральний інститут він поступив за чистою випадковістю. Зустрів однокласницю, яка йшла поступати в театральний. Вирішив за компанію піти з нею. У результаті, як завжди буває, поступив, а подруга "провалилася".

Вчитися було важко, оскільки усе навчання велося на літературній українській мові, якою Ярослав ніколи не володів досконало. У Києві ніхто на українській не говорив, його вчили в школі як другу мову. "Півроку не міг зрозуміти, що за заклад, в який я потрапив, - сміється актор. На  спектаклях зазвичай сидів з розумним виглядом, а критерій оцінки того, що відбувається на сцені у мене був такий: якщо я не засинав під час дії, то хороший спектакль, а якщо засинав - поганий".


 Одного разу в Київ на гастролі приїхав московський Театр ім.Пушкіна. Не найкращий на ті часи, але Ярослав був уражений тим, що побачи : там навіть масовка - і та грала. "Після першого курсу поїхав в Москву, - ділиться актор, - потрапив на прем'єру в "Сучасник", а проходячи повз "Табакерку", навіть і не мріяв там виявитися". Вирішив, що наступного року підготується і приїде підкорювати столицю. Проте на співбесіду в Школу-студію МХАТ він запізнився і знову, як завжди, вирішив: гаразд, наступного разу. Так і залишився б, напевно, назавжди в Києві, якщо б не збіг обставин. Перші місяці було дуже важко в Москві. У Києві був налагоджений побут, друзі, а тут - гуртожиток... "Київ - спокійно-домашній, а Москва - великий мурашник. Це робоче місто, але мені подобається. Навіть у божевільному ритмі викроюю час для себе, - ділиться Ярослав. - Але я - киянин, народився там. Звідти я в двадцять років йшов в армію і туди після служби повернувся. Там мої друзі, мій двір... Це було, і цього не викреслиш. Хоча я зараз по папірцях москвич, російський громадянин, але як тільки з'являється час, їду на батьківщину". Немало часу пішло на заняття з сценмои. Ярослав довго не міг зрозуміти, де він говорить "не так", навчився навіть "чекать" по-московски. Поки одного разу не просидів в Москві безвиїзно декілька місяців і в черговий свій приїзд в Київ раптом зрозумів, уловив вухом. У результаті, в 1994 році став кращим серед студентів творчих Внз і був удостоєний премії.

Бійки, прогули і інші неподобства постійно супроводжували його студентське життя. Кілька разів скандаліста з тріском виганяли, але він знову повертався в ті, що стали вже рідними пенати. Табаков, підписуючи черговий наказ про відрахування, зітхав: "Через мене всякі екземпляри пройшли, але щоб і вчився на "відмінно", і був найзапеклішим хуліганом, - такого я ще не бачив"! Бойко - один з небагатьох молодих акторів, який, будучи не з курсу Олега Павловича, був запрошений ним в "Табакерку", де і працює досі.

  У питаннях, що стосуються особистого життя, Ярослав непохитний: "Терпіти не можу, коли вивертають своє життя навиворіт"! Відомо лише, що актор давно одружений, у нього двоє дітей - син Максим і дочка Емілія, що народилася 17 серпня 2003г., в день 68-річчя Табакова, який і став її хресним.

На питання про свої захоплення Ярослав відповідає коротко - спорт. Він прекрасно плаває, фехтує, грає у великий теніс, займається боксом. Але на першому місці - обожнюваний футбол. З шкідливих звичок виділяє одну - палить багато. У кулінарних пристрастях актор невибагливий: "Люблю і мало не батьківщину продам за смажену картоплю на копченому салі, сирну запіканку і домашню квашену капусту".

 На згадку про дитинство у Бойка залишилася легка вимова, яка на сцені майже не чутна: голосніі звуки трохи коротші за ті, до яких звикли ми. Ця особливість мови надає його героям чималу привабливість: несподіване сплетення сценічного образу і голосового ритму стає іноді тією козирною картою, яка допомагає виграти партію.

Визнання широкої публіки актор заслужив не стільки театральними, скільки кіношними ролями. Фільм "В серпні 44-го" зробив його відомим, а серіал невідкладна "Допомога" - популярним. Зараз Ярослав Бойко - один з самих затребуваних акторів. Сам же Ярослав на каверзні питання журналістів про те, що означає для нього слава, скромно відповідає: "Моє ім'я." 

Освіта:

- середня школа №201 г.Киева
- Київський театральний інститут Им.Карпенко-Карого
- школа-студія МХАТ, курс А.Б.Покровської (випуск 1995г.)

 Робота:

- МХТ ім.А. П.Чехова - театр Школа сучасної п'єси
- Табакерка (з 1995г., нині є позаштатним актором)

 Захоплення:

- футбол (улюблена команда - "Динамо-Київ") 
- великий теніс
- плавання
- бокс
- фехтування
- швидка їзда
- творчість співака-барда Ю.Гарина
- улюблені фільми "В бой идут одни сарики", "Добровольці", "Офіцери"...

 Інша інформація:

- зрыст 186см, вага 84кг
- боїться літати на літаках
- в жінках цінує жіночність і розум

 
Фільмографія

"Любов і смерть Карениноъ Ганни" (Серіал) 2007
"Копальня: Золото Ай-Пачи" (Серіал) 2007
"Скарб" (Фільм) 2007
"Євлампія Романова-3" (Серіал) 2006
"Група ЗЕТА" (Серіал) 2006
"Ваша честь" (Серіал) 2006
"Обережно, блондинки1" (Серіал) 2006
"Завжди говори завжди-3" (Серіал) 2006
"Бухта Філиппа-2" (Серіал) 2006
"Воскресіння в жіночій лазні: Я тобі не вірю" (Серіал) 2005
"Я тебе обожнюю". (Фільм) 2005
"Копальня" (Серіал) 2005
"Одна тінь на двох" (Серіал) 2005
"Курсанти" (Серіал) 2005
"Неотложка-2" (Серіал) 2005
"Полювання на асфальті" (Серіал) 2005
"Зірка епохи" (Серіал) 2005
"Бухта Філіпа"(Серіал) 2004-2005
"Граф Крестовский" (Серіал) 2004-2005
"Виклик" (Серіал) 2004-2005
"Все розпочинається з любові" (Фільм) 2004
"Горищна історія" (Фільм) 2004
"Мана" (Серіал) 2004
"Завжди говори "завжди"-2"(Серіал) 2004
"Молоді і щасливі" (Серіал) 2004
"Я тебе люблю" (Серіал) 2004
"Команда" (Серіал) 2004
"Бажана" (Серіал) 2004
"Невідкладна "допомога" (Серіал) 2003"Вокзал"(Серіал) 2003
"Завжди говори Завжди" (Серіал) 2003
"Тоталізатор" (Серіал) 2003
"Сищики-2" (Серіал) 2003
"Теорія запою" (Фільм) 2003
"Самозванці-3"(Серіал) 2003
"Кармен"(Фільм) 2003
"Небо. Літак. Дівчина" (Фільм) 2002
"Все, що ти любиш" (Фільм) 2002
"Дронго" (Серіал) 2002
"Кобра-антитеррор. Зворотній відлік" (Серіал) 2001
"Каменська: Смерть заради смерті" (Серіал) 2001
"Підозра" (Серіал) 2001
"Клітка" (Серіал) 2001
"Марш Турецького: Небезпечне хобі" (Серіал) 2000
"Чорна кімната. Іспит" (Серіал) 2000
"У серпні 44-го" (Фільм) 2000
"Далекобійники" (Серіал) 2000
"Чистий понеділок" (Фільм) 1999
"Країна глухих" (Фільм) 1998
"У двох кроках від неба" (Фільм) 1998
"Повернення броненосця" (Фільм) 1996
"Орел і решка" (Фільм) 1995

Коментарі [Всього коментарів: 0]


Немає коментарів. Додайте свій
Загрузка
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
E-mail:
Код:
   
Текст:
Нумерологія/Сила народження
ваш характер. Здібності й обдарованість
Наприклад: Василенко Ольга Петрівна

Редакція не завжди поділяє думку авторів
Умови використання матеріалів
Зв'язок з редакцією - Тетяна Мартинюк