Мені тоже лікар розкривав шийку матки,2 рази!Перший раз коли приїхала в роддом(відкриття було лише 2 см),відкрив до 5 см.Дальше схватки пішли сильніші,справді больно віддавали в спину,дальше мені прокололи пузир,щоб відійшли води-нічого не відчула,схватки наростали і мій лікар з 5 см відкрив мені матку на 10 см,ось тут і почались потуги!Мушу сказати що в очах попливло,за пару потуг мені почали всі радісно кричати що видно голівку,ще три потуги і в родзалі почувся самий бажаний крик,крик мого сина!Якби мені не розкрили шийку матки то я б народжувала до ранку,а так в родзал ми прийшли в 18.00. а 21.20 я вже народила.Був внутрішній розрив,та мій лікар мене так зашив,що мені здається ніби я дівчинкою стала

,вобшем дякую йому,і звичайно мому чоловікові,без його підтримки мені було б важко,він дуже мені допоміг морально.Ну а саме головне,трреба не сконцентровуватись на болі,а слухати під час родів лікаря,і пам`ятати чим спокійніше ви себе будете вести тим легше буде народитися вашому малюку,удачі вам всім!